Welkom op de website van Senioren Vereniging Molenschot.

 

SVM is een actieve seniorenvereniging in Molenschot voor mensen vanaf 50 jaar.
De doel van de vereniging is dat iedereen zolang mogelijk kan blijven deelnemen aan de maatschappij.
Denk daarbij aan het ontmoeten van leeftijdgenoten.
SVM bruist van de activiteiten, deze zijn gericht op het behartigen van de belangen
van onze senioren en op het behouden van contacten.
Hiermee wil de vereniging het welzijn van senioren en hun participatie in de samenleving bevorderen.
SVM (voorheen met de naam KBO en bij de oprichting in 1961 onder de naam Bond van Ouderen) telt ruim 250 leden.
We hebben veel vrijwilligers die de activiteitengroepen binnen SVM aansturen.
Alle activiteiten kunt u vinden op deze website.

Wij wensen u veel leesplezier!

 

 

 

Koersbal, einde speelseizoen met feestelijk tintje.

Op 25 april kwamen de koersballers bijeen voor een laatste speelronde van het seizoen. We spelen eenmaal in de week op dinsdagavond van september tot mei in de Molenwiek. Alle 15 leden waren aanwezig. Omdat de competitie al was afgerond speelden we deze keer de 80+ers tegen de 80-ers. De 80+ers waren de grote winnaars zij eindigden met 37 punten en de 80-ers hadden 29 punten. Zo zie je maar, leeftijd speelt geen rol. Daarna volgde een korte terugblik van het afgelopen jaar door de voorzitster. Hiermede werden spelers in het zonnetje gezet en bedankt voor hun inzet. iedereen zat vol spanning want de winnaars waren nog niet bekend. Eerst maar koffie drinken met gebak en veel slagroom. Ondertussen nam Jan Coremans het woord en hij maakte de eerste drie winnaars bekend.                                             

1e Jan Brokx met 607 punten, 2e Joke Bink 539 punten, Joke was wel erg verrast met deze uitslag, 3e Jan Coremans 511 punten.Jan gaf toelichting over de uitslag met een duidelijk overzicht erbij. Bedankt Jan voor het keurig bijhouden van de punten over het gehele seizoen. De winnaars kregen deze keer geen bloemen maar een insectenhotel. Leuk om een plekje in de tuin te geven. En voor Jan Brokx was er natuurlijk de felbegeerde wisselbeker. Gefeliciteerd winnaars! Er was nog een gezellige nazit met een borrel en een hapje, aangeboden door de club.We hopen in september weer met alle leden te kunnen starten aan het nieuwe seizoen

 

De grote winnaars

Jan, de man van het scorebord

Afscheid secretaris An Roelen

Een zilveren speld met goud was er onlangs voor An Roelen als vertrekkende secretaris van Senioren Vereniging Molenschot.

Na 16 jaar in het bestuur waarvan 15 jaar secretaris van SVM nam An afscheid. An was het kloppend hart van de vereniging. Speciaal voor haar kwam Frans Maas afgevaardigde van KBO Brabant naar Molenschot om An de speld uit te reiken. Dit was zeer verdiend, ze was een bezige bij die heel veel taken op zich nam. Naast SVM was ze ook actief bij Kringbestuur Gilze en Rijen en het Senioren Platform Gilze en Rijen. Iedereen kon een beroep op haar doen en nooit tevergeefs. An werd geprezen, ze is een duizendpoot voor de vereniging, waar menig vereniging jaloers op kan zijn. Truus Noij voorzitter SVR en Kring Gilze en Rijen sprak An toe met de felicitatie. Na alle felicitaties werd ze nog toegezongen door de voorzitter van SVM. Hij had een lied geschreven op ‘daar gaat ze’ van Clouseau. Al haar goede eigenschappen werden nog een keer bezongen, wat haar ontroerde. Het vrijwilligerswerk is An op het lijf geschreven, dus we zullen haar zeker nog tegenkomen in het dorp. An, dank je wel het ga je goed. Zo besluit de nieuwe secretaris Meggie Laming

Links voorzitter Ad van Dongen verwelkomt Meggie Laming in het bestuur.

Rechts de bestuurstafel tot 22 maart 2023

 

Alleenstaande en alleenwonende 70+leden uit Molenschot lunchen samen

Op 16 maart kwamen de genodigde naar de Molenwiek om zich te laten verwennen met koffie en heerlijk gebak. Ze genoten van een powerpoint presentatie van foto’s die gemaakt zijn vanaf 2008. al deze activiteiten vonden toen nog plaats in de “Rietakker”. Met de Nederandse muziek erbij was het een gezellige sfeer.

Om 12.30 uur hadden de vrijwilligers en de leiding en cliënten van Amarant een heerlijke lnch verzorgt. 

Om 14.00 uur kwam er een einde aan het gezellig samen zijn en keerde ieder tevreden huiswaarts.

               

Chocolade workshop “Gewiekste Dames”

20 dames hebben een workshop chocolade gemaakt. De dames werden ontvangen met koffie en een heerlijke bonbon. Margriet vertelde ondertussen hoe de workshop zou gaan verlopen. Het verwerken van chocolade lijkt een eenvoudige handeling, maar menigeen zat tot de elleboog onder de chocolade. Er werden platte chocolaatjes gemaakt, figuren die leuk waren doordat er verschillende chocolade werd gebruikt en vervolgens kon iedereen nog een tablet versieren en werken met vloeibare chocolade vanuit een spuitzakje. 

Na de workshop werd de “Koenenexpositie” bekeken. Een verzameling van oude chocolade vormen, waarvan de oudste 200 jaar oud zijn.

De dames sloten de middag af met een drankje en nog even nakletsen daarna op de fiets weer naar Molenschot

 

Senioren Vereniging Papslokkersgat Carnaval 2023

Twee van onze SVM leden hebben tijdens de carnavalsmiddag de ere-papslokker ontvangen.

Jos Boemaars omdat hij iedere maand de ONS en nieuwsbrieven rond brengt naar leden die buiten Molenschot wonen.

Jan Coremans omdat hij al jaren  Molenschot Mobiel coördineerd.

                           

Prins Pap de 49e reikte deze onderscheidingen uit.

 

 

Een gezellige nieuwjaarsreceptie bij SVM.

De aanwezigen proosten op het nieuwe jaar.

 

 

De Rietganzen hebben genoten van hun optredens

Sjiek & Exclusief

 

Molenschot Mobiel

MolenschotMobiel is alweer 6 jaar in actie voor haar inwoners. Het helpt Molenschotters met vervoer (sproblemen) Vrijwilligers verzorgen met hun eigen auto het vervoer.

Autoritten gaan bv. naar een van de regionale ziekenhuizen, huisartsen, fysiotherapeuten, apotheken, opticiens, audiciens, tandartsen, nagelstudio's, golfclubs, scholen, winkels, familie en kennissen. Indien gewenst kan ook de pertner of begeleider mee evenals de rollator.Op verzoek brengt de bezoeker de cliënt tot aan de balie in het gebouw. Er wordt gereden binnen een straal van 25 kilometer. De kosten zijn met ingang van 1 januari 2023 € 0, 35 per kilometer. De wachttijd mag maximaal 1 uur bedragen. Anders dient u een nieuwe afspraak te maken. Eventueel parkeerkosten als gevolg van de wachttijd zijn voor rekening van de cliënt. Cliënten zijn zeer positief. Vrijwel altijd een bekende chauffeur die op de afgesroken tijd aanwezig is. Informatie en afspraken voor vervoer maakt u met coördinator Jan Coremans op maandag, woensdag, en vrijdag van 9.00 - 11.00 u. Hij is dan telefonisch bereikbaar op 06-23200732 van Molenschot Mobiel. Noteer dit telefoonnummer; het kan uitkomst bieden.

MOLENSCHOT MOBIEL IS ER VOOR U

 

Gezellige sinterklaasmiddag bij SVM.

Omdat sinterklaas om gezondheidsredenen niet aan wezig kon zijn , was alleen pakjespiet gekomen.            Hij heeft samen met voorzitter Ad van Dongen een bingo gedraaid. Alle leden hadden een suprise meegebracht welke aan het eind van de middag door pakjespiet en Ad zijn uitgedeeld.

 

 

       

 

 

   

 

 

 

 

 

   

Samen genieten van een heerlijke lunch.

 

Dag voor de Ouderen met een verslag van de voetreis naar

Santiago de Compostella door voorzitter Ad van Dongen.

 

Ad met zijn voettocht naar Santiago de Compostella

Met het programma “Jaanke Geblaoze” werden de lachspieren getest.

 

SVM, MFA de Molenwiek en Dorpsbelang Molenschot hebben gezamenlijk met steun van vele mogelijk gemaakt een duo-fiets aan te schaffen voor de inwoners van Molenschot.

 

Het Goed Idee-fonds van gemeente Gilze en Rijen en het Thebe Stimuleringsfonds maakte het mogelijk een duofiets aan te schaffen voor de inwoners ven Molenschot

                                                    

Ad en Jan maken het eerste rondje op de Duo-fiets

Veel aanwezigen waren geintereseerd in de duo-fiets

                     

 

 

 

 

 

De Winnaar van de plantenwedstrijd is bekend.

Gefeliciteerd Marian van Beek-Boemaars,

jij bent een jaar lang onze beste bloemenkoningin.

Gezellige spellenochtend georganiseerd voor de kinderen van onze basisschool.

En samen picknicken in de gymzaal

SVM leden mogen terug kijken op een zeer geslaagde dagreis. De ontvangst bij van Noppen chocolade atelier was gastvrij, heerlijke koffie met gebak. De chocolade demonstratie was kijken naar een vakman die door zijn enthousiasme en passie helemaal op gaat in zijn vak. De proeverij viel ook goed in de smaak. Met een heerlijke lunch en nog wat winkelen werd de gezellige ochtend afgesloten.

Op naar de rondvaart door de haven van Rotterdam, de zon stond hoog aan de hemel, dus iedeaal voor een rondvaart.

De dag wordt afgesloten met een drie gangen diner in Dongen.

Leden van SVM bezoeken het Joods Museum in Amsterdam.   Het Joods Museum is te vinden in de vier mooie monumentale synagogen uit die tijd. In het museum zag je hoe het was om Joods te zijn in Nederland. Prachtige schilderijen, ceremoniële voorwerpen en films geven je een volwaardig beeld van de Joodse religie en cultuur in Nederland.

Een leuke goed georganiseerde reis aangeboden door de Museumplusbus, waarvoor onze hartelijke dank!                       

 

Kampioenen rikken seizoen 2021/2022

Gefeliciteerd Cees Riet Piet

 

 

 

 

 

 

Kalender

april 2023
Dag 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maand januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
Jaar 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024 2025
MADIWODOVRIJZAZO
27 maart
28 maart
29 maart
30 maart
31 maart
1 april
2 april
3 april
4 april
5 april
6 april
7 april
8 april
9 april
10 april
11 april
12 april
13 april
14 april
15 april
16 april
17 april
18 april
19 april
20 april
21 april
22 april
23 april
24 april
25 april
26 april
27 april
28 april
29 april
30 april
1 mei
2 mei
3 mei
4 mei
5 mei
6 mei
7 mei

Uitgelicht

Geen uitgelichte activiteiten

Nog geen inhoud toe gevoegd. Klik op om te starten.

Nog geen inhoud toe gevoegd. Klik op om te starten.

Nog geen inhoud toe gevoegd. Klik op om te starten.

Nog geen inhoud toe gevoegd. Klik op om te starten.

Nog geen inhoud toe gevoegd. Klik op om te starten.

Nog geen inhoud toe gevoegd. Klik op om te starten.

Nog geen inhoud toe gevoegd. Klik op om te starten.